donderdag 3 juni 2010

Newpact - gaat er volledig voor

Nieuw initiatief.


dit stond net te lezen op de website van newpact:
Met dit nieuwe initiatief gaat VOF NEWPACT samen met Dirk Vereecken en Frank Mastbooms als VZW SK8nBMX Jeugd en Sportcentrum beginnen aan een maatschappelijk welzijncentrum of beter een gemeenschapsvoorziening ten behoefte van de jeugd in de gebouwen van Kouterstraat 245.
Geen vergunningproblemen want een gemeenschapvoorziening moet bij voorkeur in woongebied liggen door zijn relatie met de gemeenschap en bovendien mag elk gebouw, KMO en dergelijk, probleemloos (lees zonder stedenbouwkundige vergunning) gebruikt worden voor gemeenschapvoorziening. Enkel de milieumelding Vlarem klasse 3 is te voldoen voor onze doelstelling.
Onze doelgroep is natuurlijk de kunst- rolschaatsers en -fietsers die momenteel alleen maar openbare straten, pleinen en parken hebben als toeverlaat. Dit heeft vele gevaren en overlast tot gevolg en drijft hun in de illegaliteit of hangjongerensfeer. Door de hoge intensiteit en moeilijkheidsgraad beoefenen ze doorgaans dagelijks hun creatieve bezigheid en vormen ze een groep jongeren met een eigen cultuur die niet gewaardeerd kan worden op deze manier.  De VZW heeft zo ook zijn culturele functie door deze jeugdbeweging te opwaarderen.
VZW SK8nBMX Jeugd en Sportcentrum geeft deze jongeren een onderdak en de mogelijkheid hun creatieve expressie en discipline te beleven en te ontplooien in een veilige en bewaakte omgeving i.p.v. op onveilige betonnen of stalen toestellen in het openbaar.
Ze kunnen bovendien ervaring en vaardigheden opdoen door de actieve jeugdwerking die samen met de jeugd hun creatieve ideeën en vormgeving gaat uitwerken om toestellen en inrichting te bouwen in samenwerking met Frank, die zijn 22 jaar ervaring als professionele toestellenbouwer deelt, ter ontplooiing van hun geestelijke en lichamelijke mogelijkheden.
Met dit initiatief hoopt de VZW een belangrijke maatschappelijke taak te kunnen vervullen.
Tot ziens in Kieldrecht vanaf 10-06-2010

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hi Huub,
Is Newpact verder gegaan, of is het nooit geopend?
Tnx.

Huub80 zei

neen, helaas - heel veel problemen maar geen nieuwe newpact..