donderdag 15 november 2007

Onze Blaarmeersen...

"Geen toegang voor onbevoegden"


Het is zover, onze grote tuin, nemen ze onder handen.
Twee jaar geleden moesten ze starten met de werken, maar toen bleek plots dat niet alles in het dossier in orde was en dat ze het even moesten uitstellen..

Nu, November 2007, zijn ze zover!
De verbouwing van de grote tuin van elke Gentenaar nemen ze onder handen.

U zal er al over gelezen hebben of toch zeker op zijn minst over horen spreken hebben, de grote verbouwingswerken in het recreatiedomein 'de Blaarmeersen'.
Maar wat gaan ze daar nu eigenlijk doen?!

Ze noemen het een 'grondige heraanleg van de strand- en zwemzone'.
En dat is? Het strand gaan ze omvormen tot een 'echte baai' en zal dan ook verdubbelt worden in oppervlakte. Er komt een volledig nieuwe ondiepe strandzone met nieuwe standdouches, anlegsteigers (voor huurbootjes) en er komen leuke familieglijbanen in het water.
Speciaal voor de jongste onder ons (en natuurlijk hun mama's en papa's) komt er een afgebakende strandzone, een plaats waar ze dus veilig kunnen kennismaken met water en strand.
Maar, hoe kan het ook anders in een sport- en recreatiedomein, ze denken ook aan de sportievelingen onder ons! Er komt een heus sportstrand!
Jawel, een plaats waar je u volledig kan laten gaan! Komen zeker aan hun trekken: beachvolleybal spelers, 'baantjestrekkers', Beach soccer spelers, .. en de tatoeage blinkers..

Wat we zeker niet mogen vergeten te vermelden is de ligweide! Want ook die gaan ze grondig onder handen nemen. Ook deze gaan ze volledig opnieuw aanleggen, bij deze aanleg zullen ze deze zelfs doen afhellen richting de strandzone. Uiteraard zullen ze, na de verbouwingen, nieuwe bomen plaatsen die u zullen voorzien van de nodige schaduw. Helemaal achter aan de ligweide komt er dan een nieuw pad zodat u ook rustig door de ligweide kan wandelen.


Hieronder kan je alvast de 'kaart' vinden van de nieuwe strandzone/ligweide.

Natuurlijk wil ik u nu al meegeven wat er vandaag al allemaal aan het gebeuren is op de Blaarmeersen.

In de vorige post hier kon je al wat foto's vinden ivm de voorbereidende werken die ze reeds aan het uitvoeren waren. Enkele dagen geleden ging ik alvast nog eens een kijkje nemen..
Tot mijn grote verbazing waren ze al heel erg ver in enkele dagen tijd.
Bomen liggen omver, het strand is verdwenen en enkele meters verder gelegd, grote delen van het domein zijn afgesloten, zware machines die je vanuit de verte al kan horen draaien, overal ijzerplaten, douche cabines die tegen de grond liggen en al volledig opgeruimd zijn, ...

En omdat ik je liever laat mee'genieten' van deze foto's dan dat ik alles op een scherm typ, de foto's:

Geen opmerkingen: