maandag 29 september 2008

De allerlaatste

Flikkendag...


Het zou gisteren de laatste zijn, de aller laatste Flikkendag..
Daar moeten wij dan toch een kijkje gaan nemen.

Het was aanvankelijk, zo rond 14h zeer rustig in het stad. De drukte van de week er voor (de praalstoet van de Floraliën) was duidelijk niet aanwezig.. Rond 14h30 was er wat meer volk langs het parcours van de optocht, maar zeker niet vergelijkbaar met die van de week er voor. Toen rond 15h de parade passeerde zag je ze als een lange sliert aankomen, de
 handtekeningjagers..

Best wel erg om te beseffen, maar sommigge mensen gaan echt wel veel te ver voor zaken die gratis zijn of voor een handtekening van iemand.. Wij hebben daar dingen kunnen zien.. Amaai! tot zeer gevaarlijk toe zelfs.

Na de stoet gingen we even de binnenstad verkennen, alwaar we al snel eindigden op het
 Braunplein. Sanderin was daar alles van zich aan het geven, terwijl links van haar al de BF (bekende flikken) aan het toekomen waren. 
Veel te druk! Dus even onze wandeling verder zetten.

We hadden het geluk om een demo te zien met de helicopter, nuja zien.. Vooral veel zand in ons ogen en wind, niet normaal! Maar wel een unieke ervaring.

Tegen de slotshow stonden we weer op het Braunplein. Tijd om afscheid te nemen...
Ook hier weer, geen massa.. Of is dat plein zo groot dat het gewoon niet opviel dat het weldegelijk druk was??

Der slotshow duurde veeeeeeel te lang! Mensen gingen na het eerste deel al naar huis, spijtig want na het tweede deel kwamen 'alle' acteurs op het podium!
Andrea kreeg een taart voor haar verjaardag, de mensen van VRT en van achter de schermen kregen bloemen (en moest ze duidelijk niet hebben (zie foto's)), de acteurs werden in de bloemen
 gezet, ... En onze burgervader die amuseerde zich kostelijk!!

Merci Gensche Flikken!
Merci aan de cast, wij hebben alvast genoten!


de foto's van vandaag:

Geen opmerkingen: