woensdag 21 februari 2007

Blaarmeersen...

Heraanleg strand Blaarmeersen weer jaar uitgesteld


GENT - De geplande herinrichting van het strand aan de Blaarmeersen wordt een jaar uitgesteld. Reden? De bouwvergunning van de Vlaamse overheid is er nog niet.

Christophe Peeters (VLD), schepen van Sport, wil het verouderde strand herinrichten en moderniseren. Het moet meer sportmogelijkheden hebben, met een aparte ondiepe zwemvijver voor kinderen en zelfs een scheepswrak om op te klauteren. Het strand zou meer een baai moeten worden.

De plannen zijn klaar en moesten worden uitgevoerd voor de zomer van 2006. Eerst talmde Bos en Groen met het afleveren van een kapvergunning voor bomen die op een andere plek op de Blaarmeersen weer moesten worden aangeplant. Daarna was het wachten op een bouwvergunning van Arohm, dat is de bevoegde administratie van de Vlaamse overheid.

Peeters ergert zich mateloos aan de traagheid van de administraties. ,,De Blaarmeersen zijn voor veel Gentenaars the place to be in de zomermaanden. Ze beschouwen ze vaak als hun tuin. De Blaarmeersen zijn van groot algemeen belang voor brede lagen van de bevolking.''

,,We kunnen hoe dan ook niet meer beginnen omdat we het water heel wat moeten verlagen. Dat kan alleen in de winter, anders zouden we onherstelbare schade toebrengen aan de fauna en flora. Ik wil het ecologisch evenwicht daar niet verstoren. Jammer, maar het zal in de wintermaanden van 2007 en 2008 moeten gebeuren.''


Slecht nieuws dus!
Helaas helaas! Maarja, dan zal het voor volgende week zijn zeker...

Geen opmerkingen: