dinsdag 17 maart 2009

WTF?! Laatste nieuws over het skatepark Newpact...

Brand in skatepark Sint-Niklaas aangestoken 

SINT-NIKLAAS - De brand die in februari een skatepark in Sint-Niklaas vernielde, werd aangestoken. Dat bevestigt het parket van Dendermonde. De uitbater van het park en een vriend werden maandagavond voorgeleid bij de onderzoeksrechter, maar ze zijn niet aangehouden en niet in verdenking gesteld.

De zware brand op 12 februari vernielde het skatepark NewPact aan de Lindestraat en het nabijgelegen metaalbedrijf Vedumo. De zaakvoerder en de vriend verklaarden eerder dat het vuur ontstond bij laswerken die ze aan het uitvoeren waren. Ze konden volgens hun verklaring de vlammen niet doven en moesten vluchten. Na verder onderzoek stelde de branddeskundige van het parket echter vast dat de brandhaarden niet overeenstemden met de eerste verklaringen. De brand werd opzettelijk gesticht, besluit de expert.

De beide mannen werden maandagavond voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde. Ze werden na verhoor terug in vrijheid gesteld en zijn niet in verdenking gesteld. De onderzoeksrechter heeft bijkomende onderzoekshandelingen bevolen, meldt het parket.

Geen opmerkingen: